16 Ekim 2008 Perşembe

Nefret edilesi meslekler


Öncelikle belirtelim, burada bahsi geçecek meslekleri tabiki namusuyla yapanlar vardır. Lafımız asla ve asla onlara değil. Ama hepimiz göreceğiz ki bu kişiler tamamen çok küçük bir azınlığı oluşturmakta...
İlk meslek olarak dönercileri ele almak istiyorum. Öncelikle bu işi yapmak hiç bir bilgi birikimi gerektirmemekte. Tek ihtiyacınız bir döner bıçağı. Yani bir bıçağı tutabilen herkes bu işi yapabilir. Herkes diyoruz ama çoğunlukla kendisinden nefret ettirecek insanlar yapıyor bu işi. Peki neden nefret edilir bir dönerciden? Olabildiğince açıkgözdür bunlar. Her şekilde insanı kazıklamaya yönelik hareket ederler. Açarlar ocağı keserler en pişmiş kısmı. Hiç çekinmeden yanmış kısımları verirler müşteriye. El kadarcık et ile koca bir orduyu doyuracak şekilde döner kesme yetenekleri vardır ayrıca. Keserler keserler bir türlü bitmez. 3 kuruş daha fazla kazanacağım diye basarlar ekmeğin içine dönerin yan hizmetlerini; domates,turşu,yeşillik,sos,ketçap... Gece olur yedirecek insan kalmaz ama yine de bitirme uğruna 2 parmak daha fazla döner koymazlar o ekmeğin içine. Ulan kalacak işte , sabaha mı saklayacaksn? Koyma salata , döner koy. Su , kola, ayran gibi içecekler normalin 3 katı pahalıdır orada. Ucuza satıyor gibi görünüp voleyi ordan vurmaya çalışırlar.
Bir de hiç bir zaman istediğiniz gibi döner hazırlayamazlar. Sossuz istersiniz turşusuz gelir,yeşillik istemezsiniz ziyadesiyle fazla şekilde gelir, su istersiniz acı biber gelir(lan!)... Gerçi bu tür dönerciler az param gitsin karnım nasıl doyarsa doysun mentalitesindeki insanların olmazsa olmazıdır. Ki hala bu işte tutunmaları da bu mentalite sayesindedir. Okulu açılsın, dönerci yeterlilik kursları açılsın, sertifikası olmayan bıçak kullanamasın. Martı döner de bi yere kadar...

Hiç yorum yok: