10 Ekim 2008 Cuma

ilkler her zaman kötüdür...


Çoğu insan için ilk tecrübeleri ne hakkında olursa olsun heyecan vericidir. Bir şeye başlamanın verdiği heyecan tabiki göz ardı edilemez. Ancak bu tecrübelerin heyecanlı olmasının yanısıra bir ortak noktaları daha vardır; o da kötü geçmeleri yani hayal kırıklığı yaşatmalarıdır. ilk adımlarını atarken düşmeyen , ilk sigarasında öksürmeyen , ilk yolculuğunda kaybolmayan , ilk ilişkisinde bocalamayan ve ya ilk maçında golleri sıralayan kimse var mıdır? Elbette dünya böylesine doğuştan şanslı bir kaç kişiye ev sahipliği yapmıştır. Ama tahminimce onlar da fazla yaşamamıştır.
Bu da bizim ilk postumuz bu blog için. Bu şekilde hem ilk postu atlamış olduk hem de bu ilk olayının rezilliğini biraz olsun hafifletmeye çalıştık. Hadi hayırlısı...

1 yorum:

pclion dedi ki...

Yıldız'lı bir blogger olarak bu habere sevindiğimi bilmenizi isterim. Umarım devamı gelir.

Blogla baya haşır neşir olduğum için size naçizane bir kaç tavsiyem olacak.

1- Mümkün olduğunca sade bir template seçin ve göz yormayan bir font kullanın. Sonuçta insanlara sunduğumuz şey temelde yazı, okunabilir olmazsa isterse 10 numara makale yazsanız, bir esprisi yok.

2- Amatör bir iş yaptığımızdan insanların blogu takdirle karşılaması bu işe devam etmekte teşvik edici bir unsur. Yorumlar da bunun en önemli öğesi. Yorum kısmını pop-up'ta açılacak ve kelime doğrulama olmayacak şekilde yaparsanız daha kolay ve sık yorum alırsın diye düşünüyorum.

3- Başlarda mümkün olduğunca sık gönderi girin, yazdıklarındanı çekinmeyin. Şöyle bir 20-30 post attıktan sonra yazdıklarınızı bir okuyun, stiliniz de zamanla oturacaktır zaten.

4- Blog resimlerini link vererek değil bilgisayarınızdan upload ederek yükleyin, resim uçunca bir daha bulmak zor oluyor.

5- Hayırlı olsun. :)

Uğur