8 Ekim 2011 Cumartesi

Ulan ben var ya neyse ya bişi dicem!


Bana göre bu akşam "şansımızı sonuna kadar kullandık" diyemeyiz. Çıkan kadroyla öyle bir şansımız yoktu ki kullanalım. Yıllardır belli bir sistemi, omurgası olmayan defansı olsun forveti olsun sürekli değişen bir takımız. Bu belli bizim bir taktiğimiz yok. Grupta aldığımız puanlara bakın , var mı organize gelişen bir atak ve gol. Arda yardırır atar, Burak ın kafasına çarpar girer , Gökhan hadi bir bindireyim der , son dakikada baraja çarpan frikik. Bu akşam Hakan ın golü çalışılmış bir pozisyon muydu? Öyle olsa ilk denemesini 75 te yapmazdı herhalde.

Karşında hiç bir dünya kupasını kaçırmamış son dünya kupası 3. sü ve son avrupa şampiyonası finalisti, aynı zamanda grupta oynadığı 8 maçın hepsini kazanmış bir takım var. Sen ne yapmaya çalışıyorsun 4 tane ön libero (sabri, aurelio, selçuk,hamit) ile onların oyununu bozmaya çalışıyorsun. Yahu adamlar sadece İspanya ya kaybediyorlar. Var mı başka yenebilen ya da sistemini bozabilen bi takım. İspanya dediğin Barcelona. Avrupayı s.ken atan takım. Sen o işe soyunuyorsun olacak iş mi?

Bizim olayımız belli. Tamamen kaos futbolu. Bi anlık organizasyonun sonucu gelecek goller. Arda 2 çalım atar çıkarır ortaya gol. Bi korner gelir arkaya seker vurursun gol. Uzaktan şut çekersin kaleciden döner tamamlarsın. Bizim gol bulma şeklimiz bu. Sen bunu 2 tane hücum oyuncusu ( Arda, Burak) ile sağlayamazsın. Belki Kazakistan a ya da Avusturya ya. Ama Almanya ya sökmez.

Nasıl sağlarsın kaos futbolunu. Adamları anlamadıkları şekilde vurarak. Neymiş efendi orta sahada top yapıp Almanyanın dengesini bozacakmışsın. Yapabildin mi top? Var mı pas değerleri yukarıda saydığım 4 topçunun? Koy abi 5 savunma (Gökhan, Egemen, Servet, Hakan, Hamit) ileriye de 5 hücum ( Arda, Selçuk, Sabri, Burak, Kazım) oynasınlar. 3 tane gol yine yersin ama 3 tane gol atma şansın olur en azından. 2-0 gerideyiz hala hücumdan adam çıkarıp yerine koyuyor bizim hoca. Arda çıkıp Kazım giriyor. G. Töre, Burak, Kazım birbiri ile alakası olmayan tüm işleri son vuruş olan adamlar pas yapamayan takımda forvet hattında. Gördük sonucu!

Umarım dersini almıştır da son maça en az 5 hücumcuyla çıkar. Yoksa Avrupa Şampiyonası hayal olur.Tabii bi de baraj maçları var. Daha öncesinde bu Almanya nın Belçikayı eli boş göndermesi var. Bekleyip görelim.

Hiç yorum yok: