7 Ekim 2011 Cuma

Film de kim?

Çok entel bir çift olduğumuz için yarimle birlikte nerede bir etkinlik var kaçırmamaya gayret ederiz. Film festivalleri de bunların içinde en çok zaman harcadığımız. Resim sergisi gezecek halimiz yok ya.

Filmekimi de her sene takip ettiğimiz aktivitelerden. Yalnız bu sene sanırım uzak kalacağız. Bir sürü sebebi var. Bu postun da işlevi iksv ye isyan . Başlıyorum:

-İksv denen vakıf mıdır yoksa ticarethane mi bir kart çıkardı lalekart diye. ondan varsa biletleri erken alabiliyorsun. yoksa 1 hafta geç alıyorsun. kartı da öyle isteyene vermiyorlar 125 lira vermen gerekiyor. 7-8 tane film için 10 tane film bileti parasını bi yere hibe etmen gerekiyor. Bi dünya para yani.
-Lalekartı almazsan filmlere bilet de alamıyorsun çünkü kart sahipleri çoktan hepsini tüketmiş oluyor.

-Biletler 8 lira. Normal sinemalarda zaten 12-13 arasında değişiyor. Gnctrkcll saolsun haftada 2 gün yarı fiyata getirebiliyorsun. yani pahalı

-Salonların hepsi Avrupa yakasında. Sanki "Avrupa yakasında Film ekimi".

-Salonların hepsi orada tamam da bilet satış noktalarının neden hepsi de Avrupa yakasında? Yani hem bilet almak için geçeceğim karşıya hem de film için. Bana demeyin salon neredeyse bilet de oradadır diye. Geçen seneden biliyoruz bir salondaki gişeden diğer salonlara bilet alınabildiğini.

-Biletix rezaleti. İnternetten alışveriş yapmana rağmen hizmet bedeli ödediğin ryanair le birlikte sektörün öncü firmalarından. Hadi ryanair 5 € ya uçak bileti satıyor. Sen ne yapıyorsun biletix? her maçtan önce çöküyorsun, el altından biletleri satıyorsun.

Diyeceğim o ki ben bu filmleri torrentler seyrederim arkadaş. hem param cebimde kalır hem de zamanım.

PS: hee verselerdi behzat ç. yi 1 ay önceden 8 değil 18 lira verirdim. orası ayrı ...

Hiç yorum yok: