15 Şubat 2009 Pazar

En tehlikeli ev aleti


Başlığı görünce muhtemelen aklınıza bıçak ya da tüp gibi şeyler -aklına bilgisayar gelenleri esefle kınıyorum-gelecektir. Yoksa ne olabilir ki başka insana zarar verebilecek. Ben kendisinden ölesiye tırsarım. Her elime aldığımda sırtımdan soğuk sular boşanır. Bir an önce işim bitsin de bırakayım gideyim diye düşünürüm hep. Hatta mümkünse yanımda bulunan başka birine kullandırırım. Çok basit olmasına rağmen çok ciddi hasarlar verebilir. Nedir efendim bu alet: Rende! Evet mutfakların vazgeçilmez alet edevatı rende. Her kullanışımda elimi de kaptıracağım korkusu kaplar her yanımı. Havuçları,turpları yarısına kadar rendeleyebilirim ancak . Kalanını yutarım hemen oracıkta. Neden bu kadar az çıktı şeklindeki sorulara kaçamak cevaplar veririm gerekirse. Ama yine de dibine kadar rendelemem hiç birini. Sizlerde sakının efendim...

2 yorum:

kuzu dedi ki...

ıyghh.aynı korku,iç gıcıklaması bende de var maalesef.Hatta peder beyin,mutfakta çay demeklemek dışında yaptığı tek şey rendedir,benim bu korkum sebebiyetiyle.

Phoenix dedi ki...

Aynı korkuya sahip olmakla beraber, ne zaman mutfakta anneme bu konuda yardım etsem aynı şey başıma gelir. Onun bir havuçtan veya turptan elde ettiği sonuca bakarım bir de benimkine, utanırım,sıkılırım; hayırlı evlat olamadığım için.