28 Aralık 2009 Pazartesi

mnemonics

Diline takılır ya insanın bazen bir şarkı.Saatler öncesi birinin ıslığında duymuşsundur aslında.Ya da sabahtan beri söylediğin şarkının, o günkü zayıflığına ya da suçluluğuna hitaben bi güzel ağzının payını verdiğini farkedersin birden. Veyahut  sebebini çözemediğin bi mutlulukla eskilerden bir parçanın nakaratıdır dolanan bu sefer. Her durumda şarkının sözlerine dikkat etmek şiddetle önerilir ki, yanıtlanamayan sorunun çözümü orada saklıdır çoğu zaman. Omurilik soğanı iş başındadır çünkü. Dağarcıktan duruma en uygun şarkı tespit edilir ve sen farkında olmadan plak döner döner döner... Tabi uyuz piyasa şarkılarını pek kãle almayın derim.Dile dolanmakta üstlerine yok!
Bundan 5 sene kadar önce, giydiğim mavi bir elbisenin alamet-i farikası olarak 'mavilim mavişelim' yerine, Aylin Aslım'ın senin gibi şarkısı dile pelesenk olmuştu.--Sesli şarkı söylemeyi öğrendiğim sıralardı.('Nerden başladın söylemeye!' diye söylenenleri duyar gibiyim : )  -- Neden o hareketli şarkı değil de bu? Sanırım, tam anlamıyla kliptekine benzer bir kıyafet olmasından ötürüydü.Rafa kaldırılmış bir şarkının böyle bir unsurla hatırlanarak söylemenin sevinci , 'Aylin Aslım sever miydin?' sorusunun getirdiği şaşkınlığa dönüşüvermişti. "-Nası yani o klipteki , o muydu yani? Tarz ? Saç? Yok canım!"
İnsanlar aynı kalır mı be kuzum! Ne demişti Oruç ARUOBA :  "..anılan bir kişi, anıdaki gibi kalabilseydi, hayaller gerçeklere egemen olabilirdi; çünkü anılar da hayallerdir,en temelde.." Anılaaar anılaaar, şimdi gözümmde canlandılaaar. öhym ıhım. Evet ne diyorduk? Evet insanoğlu değişir, değişmeli de. Yıllar sonra değişmeden kalanlar, insanın bakışları ve sesi, daha doğrusu konuşma tarzı olmuyor mu en nihayetinde. Kalan çoğu şey, farklılaşır. Bi günü bi gününe tutmadan yaşayabilmek, kim bilir belki de arayıp durduğumuz hayatın anlamını teşkil ediyor.
O kadar lafını da etmişken :

2 yorum:

beyza dedi ki...

keşke kalsaydı böyle. şimdi tanımamayı tercih ediyorum kendisini.

kuzu dedi ki...

ben de bu şarkısını duyduktan sonra gerisine kulak tıkıyorum.ilk zamanki şokumu da anlıyorsunuzdur bu sebeptendir işte.