7 Aralık 2008 Pazar

F Tipi Seks


Cezaevinde yaşayan mahkumlardan gelen istek konuşuluyor şu günlerde.Eşinden uzak olan bireyler cinselliğin özgür kılınması yönünde yargıya istekde bulundular.Bu da iki ayrı tarafın oluşumuna sebebiyet verdi:
1-insanın doğumuyla elde ettiği yaşama özgürlüğü dahilindeki bu haklardan,insanın hiçbir şekilde mahrum olamayacağı,
2-Bir suç işlemenin bedeli olarak,etrafa zarar vermenin devamını engellemekten çok , kişinin yaşamına kısıtlayıcı etmen olmayı amaç edinmiş olmak.
İsveç,Danimarka ve de İspanya’da, cinsellik hakkı mahkumlara tanınmış durumda. TBMM İnsan Hakları Komisyonu’da bu konuya ılımlı yaklaşıyor.Böyle bir iznin cezaevi içerisinde veya mahkumiyetin bitimi sonrasında,sarkıntılık ve tecavüz gibi davranışların önüne geçmede etkili bir davranış olabileceği görüşünde.Biz de Faydanozluk ederek,sizin düşüncelerinizi alalım istedik.

5 yorum:

Kurt dedi ki...

Bizim suçlularımız kesin bunun da b.kunu çıkartır. en sonunda para karşılığı seks yapacak insanlar evlilik kisvesi altında hapihanelere kadar uzanır...

Kurt dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

mahkum da olsa insan insandır desturuyla düşünürsek izin verilmeli.

choo dedi ki...

sadece erkeklere mi yoksa kadınlara da var mı böyle bir hizmet?? yurtdışında hem erkeklere hem bayanlaradır kanımca ama bizde böyle bir olay olursa yalnızca erkeklere olur.adalet içinde adaletsizlik ya ikisine de ya da hiç birine =))

kuzu dedi ki...

choo hoş bi detaya değinmiş.evet cinsiyet ayrımında şimdilik bahsedilmiyor ama eğer olursa uygulamada ne olur bilinmez.