14 Şubat 2010 Pazar

Recep İvedik


Öncelikle özür dileyerek başlamak istiyorum çok uzun süre yüzüne bakmadık blogun, hor gördük , aşağıladık vs. Bunda sömestrın etkisi büyük. Finaldi , projeydi , tatildi , yeni doğan kuzendi [;)] derken yine boşladık. Ama artık yeni dönemin başlamasıyla sıkıntıdan daha çok ilgileniriz herhalde. [di mi lan kuzu!]

2 gün önce Recep İvedik serisinin 3. filmi çıktı. Henüz gitme fırsatı bulamadım ama eminim o da ilk ikisi kadar süperdir. Tabii tekrardan arenaya çıkınca eleştiriler yine başladı . Herkes biliyor ama tekrar edeyim Recep İvedik I ve II neredeyse 10 milyon kişi tarafından sinemada izlendi. En çok izlenen yerli filmler listesinde ilk iki sıra açık ara farkla onların. Bu bence başarısının en büyük kanıtıdır.

Gel gelelim eleştirilere. En çok duyduğum ; yok efendim böyle insan mı olurmuş. Yahu zaten o bir karakter. Yani eğer normal insanlar gibi davranacak bir karakter düşünülseydi Şahan kendini oynardı ya da sokaktan bi adam çevirirlerdi dön adaş şurda iki kere derlerdi aha! Bana göre zaten o karakterin yaratılma amacı filmdeki hareketlerin meşruluğunu sağlamak. Şu açıdan bakın; Superman filminde Clark Kent değil de Luis uçsaydı garip olmaz mıydı? Yani; sana ne oluyor kadın Kriptondan gelen o, sen ne demeye uçuyorsun derdim ben şahsen. İşte normal bir insanın değil de Superman in uçması ne kadar normal karşılanıyorsa Recep ivedik in yaptıkları da o kadar normal görülmelidir.

Şöyle bir teorim de var; bence Recep İvedik ten en çok nefret edenler , kendini onda en çok gören kimselerdir. Yahu böyle şeyleri ben de yapıyorum, düşünüyorum diyerek insanların bu kadar gülmesine anlam veremeyenlerdir. Onları da bağrıma basıyorum şahsen.

Sonuç itibariyle Recep İvedik çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu tamam mı. Ee yorumlamam bu kadar...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

sevgili kuzen nihayet blogunda yeni bişiler okumak beni memnun etti.bi daha bukadar arayı açma.gel gelelim ivedik konusuna.bende ivedik'i epey severm izlerm gülerm falan ama filmi genel olarak ele aldığında çok basit.senaryo dışında hiç emek harcanmamış bi film.adam cok az bi para harcayarak milyonları götürüo.filmde bi arog kadar yada yahşi batı kadar emek kesinlkle yok.ama güldürüyomu?hemde yardıra yardıra.zaten bukadar güldürmeseydi bırak 3. filmi 2. film bile yapılmazdı.
p.s. : örneklemene bayıldm. (:

hjhlp dedi ki...

Benim de teorim şöyle: Recep İvedik'i en çok sevenler, kendini onda en çok gören kimselerdir ;)