18 Ağustos 2009 Salı

Yine mi patates


Replik en unutmadığım Yeşilçam sahnelerinden birisidir. Şaban tencerenin kapağını açar patatesi görür ve "yine mi patates" der. Gariban yemeği olarak nitelendirilmesi bence o zamana rastlar.

En kolay bulunan, binbir çeşit yemeği yapılan bir sebze patates. Hele ki öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir. Misafire kahvaltı da patatesli yumurta yapılır. Akşam yemek hazırlamak zor gelince patates-ekmek yapılır. Sosisle beraber mükemmel ikililerden birini oluşturur -patso-. Çok da faydalıdır ayrıca. Şişlikleri indirir. Fazla tuzu çeker.

İlkokuldaki resim derslerinin en keyifli aparatıdır ayrıca. Fırçadan boya kaleminden kolaydır kullanması. Zaten babalar keser evde siz de getirip basarsınız.

Ekimi de kolaydır. Gömersiniz çıkar hiç bişeye gerek duymaz. Hatırlıyorum bir dönem patates patlaması yaşanmıştı ülkemizde. Dondurmasını bile yapmışlardır. Her köşe de bir kumpirci peyda oluvermişti. Yemek programlarında her gün patatesin ayrı bir şeklini yapıyorlardı. Sonuç olarak çok büyük bir nimet patates. Sakın ha hor görmeyin amaan patates işte diye.

Hiç yorum yok: